İçindekiler
Ziraat Odası kayıt ücreti 2021, Ziraat Odası Çiftçi Belgesi Aidatları, Çiftçi Kayıt Sistemi nedir, Ziraat Odası çiftçi belgesi nasıl alınır, Ziraat Odası çiftçi kütüğü belgesi sorgulama nasıl yapılır, ÇKS belgesi ücreti 2021 yılında ne kadar oldu, Çiftçi Kayıt Formu, çiftçi belgesi e-devlet üzerinden nasıl alınır Ziraat Odası Kayıt sorgulama, Ziraat Odası çiftçi belgesi örneği, Ziraat Odasına kayıt için gerekli belgeler, Ziraat Odası Çiftçi kütüğü Formu gibi konuları yazımızda bulabilirler.
Ziraat Odası üyelerinin yıllık aidatları, çiftçinin arazi alanına ve sulu / kurumsal tarımın yönetim koşullarına göre belirlenir. Ayrıca aidatların belirlenmesi için araziye göre kademler belirlenir.
olarak belirlenmiştir.
Çiftçilik belgesi, vatandaşın tarım faaliyetlerine devam ettiğini resmi olarak gösteren belgedir. Resmi kurumlara teslim edildiğinde çiftçi olduğunuzun bir göstergesidir. Bankalara, özel kurum ve kuruluşlara bu belge talep edildiği takdirde sunulabilir. Çiftçilik belgesi sayesinde tarımın tüm avantajlarından yararlanılabilir. Çiftçilik belgesinin avantajlarını madde madde sıralayacak olursa;
TZOB Genel Başkanı Bayraktar tarafından ÇKS başvuru süresinin 1 Eylül’e kadar uzatıldığını duyuruldu. Konu hakkında detaylı bilgi almak için “ÇKS Belgesi Çıkartma ve Yenileme İşlemleri” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
Ayrıca 2021 Yılı ÇKS Başvuruları Başladı bu linke tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tarlanızı ekmek, sürmek ya da hayvanlarınızı otlatmak istiyorsanız, ikamet bölgenizle sınırlı olması şartıyla bir ÇKS belgesi veya bu belge yeterlidir. Ancak şehirler arası seyahat etmek istiyorsanız E-Devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Ziraat odalarıyla iletişime geçerek çiftçi izni alabilirsiniz. E-devlet üzerinden çiftçi kayıt belgesi başvurusunu yapabilmek için tıklayınız.
Ziraat Odası Çiftçi Belgesi Aidatları 2021
Çiftçi belgesi alacak olan kişi, gerçek kişi ise aşağıdaki evraklar gereklidir.
Fakat çiftçiye kayıtlı bir firma bulunuyor (tüzel kişi) ise gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;
Bu belgelerin Ziraat Odasına teslim edilmesinin ardından kayıt işlemleri başlatılmaktadır.
ÇKS belgesi kaydı yapmak istiyorsanız 2021 yılına ait güncel verilerin bulunduğu ve e-devlet üzerinden kayıt işlemlerinin içerisinde bulunduğu ÇKS belgesi çıkartma başlık yazımızı incelemelisiniz.
2021 yılı ÇKS belgesi ücreti ve güncelleme fiyatları da yukarıdaki vermiş olduğumuz linkte net olarak belirtilmektedir. Bul yıl için ÇKS belge ücreti olarak 6 TL ile 26 TL arasında sahip olunan arazinin dönümüne göre değişmektedir.
Odanızın kaydını sonlandırmak isterseniz dilekçe ile odayı bırakabilirsiniz. Bunun için dilekçenizin alt kısmını kayıt sırasında muhtarınıza imzalatmanız gerekmektedir. Dilekçe içeriğinde dilekçenize göre Ziraat Odası kaydınızın silinmesi için daha önceden kayıt yaptırmış ancak çiftçilik faaliyetlerini durdurmuş olmanızı talep edebilirsiniz.
Bağ-kur kaydi yapilmasi zorunlu mu
Ben izmir seferihisarda ikamet ediyorum. Bu yıl 2.5 dönüm arazi için 51₺ aidat ödedim.
Ziraat odası aidatları çok fahiş artmış.