Trendyol mağazasını açmak isteyenler genellikle Trendyol mağazası nasıl açılır, Trendyol mağazası nasıl yönetilir, Trendyol’da satış koşulları nelerdir, Trendyol mağaza gerekli belgeleri, Trendyol mağaza fiyatı, Trendyol mağaza ücreti ve Trendyol mağaza komisyon oranı, Trendyol mağaza açma ücreti, Trendyol Satıcı başvuru, Trendyol Pazaryeri, Trendyol Satıcı paneli, Trendyol da satış yapanlar, Trendyol Satıcı Destek, Trendyol Satıcı Sözleşmesi, Trendyol mağaza indirim oranı gibi konuları araştırmaya devam ediyor. Bizde sizler için Trendyol mağaza açma, trendyol mağaza açma şartları, trendyol da satış yapmak yapmak gibi konuları yazımızda ele alıyoruz.
Online satış yapmak isteyen girişimciler ve işletmeler Trendyol mağaza açılış sürecinden geçerek Trendyol mağazası açabilirler. Trendyol mağazası açmak, bu platformun düzenli müşterilerine ulaşarak Trendyol’da ürün satmayı, Trendyol’da satış yapmayı kolaylaştırabilir. Bu makalede, Trendyol mağazası açma, Trendyol’da satış ve Trendyol mağaza açılış süreci ve komisyon oranları hakkında bilmeniz gereken önemli konuları sizlerle paylaşıyoruz. Trendyol, Türkiye’nin en büyük online pazar yerlerinden biri. İlk açıldığı yıllarda o dönemlerde popüler olan özel alışveriş kulübü olan iş modelini, zamanla farklı mağazaların da satışına izin veren online pazar yerine dönüştürdü.
Trendyol’a benzer birçok online pazar yeri var. Yurtiçi ve yurtdışında mağaza açarak online pazaryerlerinde satış yapabilirsiniz. Türkiye ve dünyanın en popüler sanal pazarlarından bazılarını sizlerle paylaşıyoruz. Bunlar;
Trendyol’da mağaza açmadan satış yapamazsınız. Bu nedenle bu platformda satış yapabilmek için Trendyol mağaza açılış sürecine üye olarak kendi mağazanızı açmanız gerekmektedir. Trendyol mağazası açmanın avantajları da bulunmaktadır. Bu avantajları yazının devamında görüntüleyebilirsiniz.
Trendyol üzerinden nasıl para kazanılacağı hakkında detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız Trendyoldan Nasıl Para Kazanılır? 2021 başlığına tıklayıp bilgi alabilirsiniz. Yazınız içerisinde ürün paylaşarak kazanma, koleksiyon oluşturarak para kazanma gibi birçok yöntem bulunmaktadır.
Trendyol Mağaza Açma Şartları 2021 Komisyon Oranları
Trendyol mağazası açmak sizlere bazı avantajlar sunacaktır. Bu avantajlar ise;
Trendyol mağazası açmak için bir işletmenizin olması gerekir. Trendyol’u iş yeri olmadan ürünlerinizi satamazsınız. Bu nedenle başvuru sürecinde işletmenizle ilgili bilgileri paylaşmalısınız. Trendyol web sitesinde “Satıcı Başvuru” sayfasına erişip “Satışa Başla” butonuna tıkladığınızda uygulama sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada gerekli bilgiler girildikten sonra talebiniz değerlendirilir. Olumlu sonuç olduğunda, başvuru formunda paylaştığınız iletişim kanalları aracılığıyla mağazanızın durumu hakkında bilgilendirilirsiniz.
Trendyol mağaza açmak için başvuru formunda belirtmeniz gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. Bunlar;
Başvurunun onaylanmasının ardından sizlerden istenecek gerekli belgeler ise;
Başvuru formundaki tüm bilgiler doldurulduktan sonra onay sürecine geçiş başlar. Bu onay süreci değişiklik gösterir. Başvuru yaptıktan sonra, formda paylaştığınız iletişim bilgileri üzerinden mağaza açılış sürecinden haberdar edileceksiniz.
Trendyol mağaza açmadan ürünler satılamaz. Bu nedenle bir mağazanızın olması gerekir. Mağaza açmanın yanı sıra fatura kesebilen bir işletme olmanız gerekiyor. Aksi takdirde mağaza başvurusu yapamazsınız. Özetle, Trendyol ürünlerini satmak için Trendyol’da bir işletme ve Trendyol’da bir mağazanız olması gerekiyor.
Trendyol’da farklı ürün kategorileri için farklı komisyon oranları uygulanmaktadır. Trendyol mağaza açma başvurunuz olumlu olarak onaylandıktan sonra bu komisyon oranları ile ilgili detaylı bilgiler sizlerle paylaşılır. Ana kategorilerdeki komisyon oranlarından bazıları şu şekildedir:
Trendyol’da satış yaptığınızda, Türk vergi sistemi ve uygulamalarına göre vergi mükellefi olmak zorunda kalacaksınız. Burada işletme olarak satış yaptığınız için, sattığınız ürünler için fatura kesmeniz ve sonra bu faturalar üzerinden vergilerinizi ödemeniz gerekiyor. Vergi yükümlülükleriniz hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için finans veya muhasebeci danışmanınızla görüşebilirsiniz; Gelir İdaresi Başkanlığı‘ndan bilgi alabilirsiniz. Satışlarınız sonrasında satılan ürün için fatura kesmeniz ve tüketicilere göndermeniz gerekmektedir. Burada yaptığınız satışlarda faturasız satış yapmanız mümkün değildir.