Kredi kartı ile SGK ödeme nasıl yapılır? SGK (SSK) prim ödemesi nereden ödenir? SGK ödeme yöntemleri nelerdir? gibi sorularınız var ise yazımız tam sizlere göre. Gelin hep beraber Kredi kartı ile SGK ödeme konusunu ve SGK prim borcu ödeme, Sgk prim ödeme nasıl yapılır, SGK prim ödeme, SGK prim ödeme son günü, sgk borç sorgulama t.c. ile, SGK işveren Borç sorgulama, SGK ödemeleri 2021, SGK prim ödeme miktarı hakkında tüm bilgileri inceleyelim.
SGK prim borcu ödeme yöntemleri kartla ödenebiliyor. Özelikle SGK ödemelerinin, ödeme yöntemleri e-Devlet üzerinden ya da PTT üzerinden sağlandığında değişiklik gösterebiliyor. SGK idari para cezası ödemelerini e- Devlet üzerinden yaparken miktar çıkmadığı için PTT üzerinden ödemeniz daha doğru olacaktır. Peki SGK prim borcu kartla ödenir mi? SGK (SSK) prim borcu e- Devlet üzerinden ve PTT’lerden nasıl ödenir? Sosyal Güvenlik Kurumu kredi kartıyla SGK prim borcu ödemelerinde komisyon keser mi?
Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan SGK ödemelerin için kredi kartıyla da ödeme yapılabiliyor. Bu ödemeler kredi kartı ile yapılırken bankalar belirli miktarda komisyon alıyor. SGK prim ödemesinde kesilen komisyon oranını bankalar belirlediği için SGK kaynaklı bir sorun olduğunda ödeme yaptığınız bankanızla görüşebilirsiniz. SGK prim borcunu PTT ya da e-Devlet üzerinden ödeme alındığı için bu kanallardan ödenebilir. Zamanında ödeme yapan SGK prim borçları için vatandaşa indirim sağlanabiliyor. SGK prim borcu e-Devlet üzerinden ödenmeye çalışıldığında miktar görünmediği için ödemeleri PTT üzerinden yapmak daha uygun oluyor. Peki SGK prim borcu kartla nasıl ödenir? İşte işveren, sigortalı ve diğer SGK prim ödeme kanalları…
SGK prim borçları üç farklı başlıkla kredi kartıyla ödenebiliyor. Sigortalı ödemeleri, işveren ödemeleri ve diğer ödemeler olarak bu üç başlık araştırılıyor. Peki kredi kartıyla sigorta primi nasıl ödenir?
“Vergi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır? Taksitlendirme Başvurusu” isimli yazımızdan bilgi almak için tıklayınız.
SGK prim borcunu ödemek isteyen işveren borcun türüne göre değişiklik gösterebiliyor. İşveren 6111 yapılandırma, işveren İPC tahsilatı, işveren icra dosya tahsilatı, işveren cari dönem, işveren geçmiş dönem, işveren icra taksit tahsilatı, işveren icra taksit peşinatı, işveren icra toplam borç tahsilatı ödemeleridir.
Kredi Kartı İle SGK Ödeme Nasıl Yapılır
SGK prim borcunu ödemek isteyen sigortalı ödemeleri borcun türüne göre değişiklik gösterebiliyor. Bağ-Kur cari dönem, Bağkur SGDP ve Bağ-Kur ve Bağ-Kur geçmiş dönem ödemeleri hem taksitli hem de peşin olarak ödenebiliyor.
SGK prim borcunu ödemek isteyen kişiler diğer ödemelerinde hangi ödemeler yer alıyor merak ediyor. Ek-5 sigorta primi, 4/a Tarım SSK, GSS prim, Ek-6 sigorta primi gibi ödemeler diğer SGK prim borcu ödemeleri olarak geçiyor. Kredi kartıyla yapılan bir diğer ödemeler ise, isteğe bağlı 6111 yapılandırma ve topluluk sigortası yapılandırma tahsilatı yapılabiliyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan ödemelerde bankaların belirlediği miktarda komisyon alınıyor. Bu komisyon tutarı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından değil de serbest rekabet koşullarından dolayı bankalar tarafından belirleniyor.
SGK idari para cezaları ödemeleri hem PTT hem de e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. e-Devlet’ten yapılan ödemede menü olmadığı için menüyü siz seçiyorsunuz. PTT’den yapılan ödemelerde menüleri yine sizin söylemeniz gerekecektir. SGK prim borcu ödemeleri sistemde görülmediği için PTT çalışanını siz yönlendireceksiniz.
İdari para cezası ödemek için aşağıdaki menüyü söyleyerek ya da giriş yaparak ilerlenebilir;
Bu menüye sırayla giriş yapıldıktan sonra ekrana gelen forma 26 haneli işyeri sicil numarası girildiğinde ödeme yapılmış olur. İdari para cezası anında sisteme yansımadığı için sisteme birkaç saat sonra yansıyacaktır. Eğer sisteme yansımazsa PTT veznelerinden dilekçe yazarak şikayette bulunmalısınız.