Köyde iş kurmak istiyorum diyenlere karlı projeler başlıklı yazımızda köyde yapılabilecek projeler, köyde para kazanmak için ne yapılmalı, en karlı tarım bitkisi, köylere ne satılır, büyükbaş hayvancılık yapmak istiyorum, para kazandiracak hayvanlar, alıcısı hazır işler, köylerde yapılacak projeler gibi konular hakkında tüm merak edilenleri bulabilirsiniz.
Köyde İş Kurmak İstiyorum diyenler ve yine köyde iş kurmak istiyorum ama param yok diyenler arasındaysanız, köylerde yapılabilecek işlerden tarım ve hayvancılık yapabilir ve devlet desteklerinden yararlanabilirsiniz. Köye dönmek, iş kurmak, çiftçilikten veya çiftçilikten para kazanmak ve küçük bütçelerle yeterince para kazanmak isteyen çiftçiler ve üreticiler için iş fikirlerine yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Köyde yapılabilecek tarım ve hayvancılık faaliyetleri için çiftlik kurularak bir işletme oluşturulabilir. Devlet, satın aldıkları hayvanlardan, açacakları tesisi kurma maliyetine kadar çiftlik kurmak isteyen çiftçilere destek veriyor. Köyde işletme olarak yumurta tavukları yetiştirerek organik yumurta satabilir, kurban bayramından önce koyun ve keçi yetiştirerek kurbanlık hayvan satabilir, organik tarım ve organik arı yetiştiriciliği yaparak geçimizi sağlayabilirsiniz. Köye dönmek için devlet desteğinden yararlanabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Çiftçiye En Çok Kazandıran Tarım Ürünleri 2023 En Karlı Tarım Ürünleri
Genç çiftçilere destek olmak amacıyla 30 bin TL hibe kredisi açacakları çiftliklerin kurulumunda ve kuruluşun işletmenin giderlerinin karşılanması için hazırlanan projelerin desteği Kosgeb tarafından verilmektedir. Ayriyeten Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl çiftçilere yapılan tarımsal ödemelerden faydalanabilir, hayvancılığa tarımsal üretim destek ödemelerinden yararlanabilirsiniz.
Tarım ve Orman Bakanlığı, genç çiftçi projelerine destek kapsamında 30.000 TL hibe ve 100.000 TL faizsiz kredi sağlıyor. Köye geri verilen sübvansiyon kredisi ile köyde iş yapacak çiftçilere sağlanan destekten yararlanmak için bakanlık tarafından desteklenen projelerden birinin yapılması zorunludur.
Köye geri dönüşü kredisi ile kırsal kesimde yaşayan genç çiftçilerin bitkiler, hayvanlar, yerel tarım ürünleri, şifalı bitkiler ve aromatiklerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi gibi destekli projeleri yürütmesi gerekiyor. Hayvancılık yapmak istiyorsanız Ziraat Bankası’ndan devlet destekli hayvan kredisi kullanabilirsiniz.
Köyde yaşamak isteyen kişilerin dikkatini çekecek olan TOKİ Tarımköy Konut Projelerine buradan ulaşabilirsiniz.
Köyde yaşamayı taahhüt eden ve 30 bin TL sübvansiyon kredisi ile köyde iş kurmak isteyen genç çiftçilere verilecek destekler çerçevesinde yürütülecek projeler; Büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, kanatlı yetiştiriciliği, arıcılık, ipekböceği yetiştiriciliği, meyve bahçesi tesisi, kültür mantarı üretimi, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim, bağcılık, ve coğrafi işaretli olan gıdaların üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi işlerinden birini yapacak olan genç çiftçilere devlet 30 bin lira hibe 100 bin TL 0 faizli kredi vermektedir.
Köyde iş kurmak istiyorum diyenler; KOSGEB tarafından verilen devlet destekli hibe ve faizsiz krediler ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen hibe ve faizsiz kredileri Tarım ve hayvancılık işlerinde kullanmak üzere her türlü giderlerini karşılayabilmektedirler. Köyde ev yapanlara kredi veren bankalar hakkında bilgi almak ve kredi başvurusunda bulunmak için yazımızdan bilgi alabilirsiniz.
Köyde yaşamanın avantajları ve dezavantajları vardır. Olumlu yönleri ise kalabalıklardan uzakta sakin ve dingin bir hayat yaşayabilmenizdir. Bunun dışında ekonomi açısından şehir hayatına göre biraz daha rahat yaşayabilirsiniz. Bir diğer avantajı da orada kendi işinizi yapabilmeniz. Organik ürünler üreterek sağlıklı yiyecekler sağlayabilir ve bu işten para kazanabilirsiniz. Hayvancılık yaparak ya da tarım ile uğraşarak gelir elde edebilir veya her ikisinden de geçiminizi sağlayabilirsiniz.
Köyde yaşamanın dezavantajlarına örnek verebiliriz. Her şey elinizin altında olmayacak. İstediğin her şeyi hemen alamazsınız. Şehir hayatında hareketli ve hızlı anlarınızı arıyor olabilirsiniz ve yalnız bir sorununuz olabilir. Ve tabii ki iklim ve hava koşullarını da unutmamak gerekir. Köyde yapılabilecek işlere gelince;
Bu faaliyetleri göstermek için yeterli sermayeniz yoksa, buradaki koşulları yerine getirirseniz, çiftçilere devlet yardımlarından, hibelerinden ve kredilerden yararlanabilirsiniz. Sığır veya koyun yetiştirmek istiyorsanız, Ziraat Bankası’ndan tarımsal kalkınmayı ve hayvancılık yetiştiriciliği destekleyen kuzu, koyun veya gebe düve kredisine başvurabilirsiniz.
Köyde çalışmanın faydalarından bahsedecek olursak, şehir hayatının kalabalığından ve trafiğinden uzak, daha özgür ve sessiz bir yaşamı tercih edenler, şehir hayatından köy hayatına geçmeye başlamıştır. Köy hayatından şehir hayatına çok fazla göç gören ülkemizde geçmiş yıllara bakıldığında durum artık tam tersidir. Doğal, sakin ve organik bir yaşamı tercih eden vatandaşların büyük çoğunluğunu İstanbul gibi büyükşehirlerin vatandaşları oluşturmaktadır.
Sağlıklı yaşamın ana odağı olarak büyük ilgiyle tercih edilen köy yaşamında iş imkanları bulunmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi köyde istihdam imkanları ile doğal ortamda yaşayacak ve istihdam imkanlarından yararlanabileceksiniz. Köyde geçimini sağlamak için bu yollara başvurabilirsiniz.
Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği
Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği