İçindekiler
Evde Bira Yapımı kitsiz, Bira Nasıl Yapılır? Bira kiti, Bira Yapım Seti, Evde bira nasıl yapılır. Ev yapımı bira satışı, Butik Bira, En iyi bira kiti, Evde Bira Yapımı Malzemeleri “Yumurta bile kıramam” desen dahi, enfes biraları kendi elinle kolayca üretmenin püf noktalarını anlatacağız ve buna benzer sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Hadi yazımıza geçelim.
Demleme başlangıç kitiyle birlikte gelen demleme kılavuzu, atmanız gereken tüm adımları ayrıntılı olarak açıklar. Bu adımları izledikten sonra tek yapmanız gereken biranızı tatmak!
Bira kitinin içinde sıvı bir malt özü bulunur. Malt özütü, bira maltının yani arpanın önce fabrikada daha sonra kaynatılmasıyla elde edilen pekmez gibi tatlı, kıvamlı bir sıvıdır. Fabrikada kaynatılırken eklenen şerbetçiotu, malt ekstraktına özel bir acılık katar. Buna ek olarak, kit ayrıca paketlenmiş bira mayası içerir.
Yaptığınız biranın tadı büfede satılan biradan daha lezzetli olabilir. Ölçülerini tam olarak yapıp bekleme süresini zamanında ayarlarsanız hiç bir farkı olmamakla birlikte daha lezzetli olabilir.
Alkol Promil Hesaplama 2021 (Promil Sınırı) öğrenmek için tıklayınız.
Evde yapacağınız biranın alkol oranı yaklaşık %5 olur. Yapım sırasında daha fazla şeker veya malt özü kullanarak isterseniz alkol miktarını arttırabilir ve damak tadınıza en uygun birayı yapabilirsiniz. Şekeri fazlalaştırırsanız hem alkol oranı hem bira rengi koyuluğunu ve kıvamını değiştirirsiniz.
Evde Bira Nasıl Yapılır? Kaç Şişe Bira Çıkıyor?
Evde bira yapımında temizlik ve arıtma işlemleri çok önemlidir. Demlemeye başlamadan önce tüm ekipmanları temizleyin ve bakterilerden kurtulun.
Şerbetin hazırlanması: Bira kitinizi 1 kg şeker veya malt özü ile fermantasyon kovasına ekleyin ve sıcak suda eritin. Ardından karışımı 23 litreye kadar ılık / soğuk suyla doldurun ve bira kitiyle birlikte verilen mayayı ekleyin.
Temizlenmiş ve saflaştırılmış şişelere gaz vermek için yeterli miktarda şeker ekleyerek bitmiş birayı 2 hafta içinde doldurun ve şişeleri kapatma aracıyla kapatın. Ayrıca gazlama için 2 haftaya ihtiyacınız var. Bira hazır: Hepsi bu, şimdi biranızın tadını çıkarma zamanı! Hatırlamak; Biraz sabır ve çaba ile, sizin için doğru birayı evde yapabilirsiniz. Ayrıca onaylıyoruz; piyasadaki ticari biralardan çok daha lezzetli olacak.
Bira Fiyatları Ne Kadar? 2021 (Güncel Zamlı Fiyatlar) bilgi almak için tıklayınız.
Bir bira kitiyle ortalama 46 şişe (22 litre) bira yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden satın aldığınız dışında bira yapabilmek için 1 kg toz şeker, 1 damacana su, 1 kg küp şeker ve 46 adet boş bira şişesine ihtiyacınız var. Kendi içtiğiniz bira şişelerini biriktirebilir veya biraya özel Kaiser cam şişelerimizi kullanabilirsiniz.
Her bira yapımında başlangıç seti almam gerekiyor mu? Hayır, başlangıç setini (alet ve ekipmanları) sadece 1 kere alıyorsunuz. İkinci ve daha sonraki bira yapımlarında sadece bira kiti yani malt özü almanız yeterli oluyor.
Bira kitlerinin ve başlangıç setinin fiyatları nedir? Başlangıç maliyetim ve üretim maliyetim nedir? Başlangıç seti ortalama 330,00 TL, 2. ve sonraki üretimler için kullanacağınız bira kitleri ise 125,00 TL’dir. İlk üretim için şişe başı maliyeti yaklaşık 6 TL, 2. ve sonraki üretimler için şişe başı maliyeti ise yaklaşık 3 TL gibi çok uygun fiyata inmektedir şuan dışarıdan alacağınız bira 15 TL ne gerek var..
Hammaddesi üzüm suyu olan şarap ve damıtılmış içkilerden farklı olarak biranın hammaddesi olan arpa, metil alkol (zehirli alkol) oluşumuna sebep olan maddeleri içermez. Bu yüzden evde bira yapımı tamamen güvenlidir.
Evet, 4733 Sayılı TAPDK Kanunu’nun 8. maddesi uyarınca yılda 350 litreyi aşmamak kaydıyla evde kendi biranızı yapmanız tamamen yasaldır. Fakat yaptığınız birayı satamaz veya ticari amaçlarla kullanamazsınız. Bu üretim sadece kendi bireysel tüketiminiz içindir.