İçindekiler
E-devlet din değiştirme hakkında bilgi almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Günümüzde bütün resmi işlemler neredeyse e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Vatandaşlara sunulan hizmette e-devlet her geçen gün yeni hizmetlerini de ekleme devam etmektedir. Nüfus Müdürlüklerinde gerçekleştirilebilen birçok hizmet zaman geçtikçe online ortamda e-devlet üzerinden gerçekleşmektedir. Vatandaşlar artık e-devlet üzerinden inanç bilgilerini istediği şekilde değiştirebilecektir. E-devlet din değişikliği önceki yıllarda İl Nüfus Müdürlükleri tarafından yapılmaktaydı. E-devlet din değişikliği nasıl yapılıyor merak ediyor ve E-Devlet din değiştirme nasıl yapılır, Din değişikliği e-Devlet, E-Devlet isim değişikliği, E-devlet din değiştirme hangi dinler var? E-Devlet Mobil İmza, E-Devlet din değiştirme hangi dinler var, E-Devlet din seçenekleri, e-devlet din değiştirme seçenekleri, E-Devlet elektronik imza, E-Devlet din hanesi, E-Devlet din değişikliği gibi konular hakkında bilgi almak istiyorsanız içeriğimizi inceleyiniz.
Birden fazla resmi işlemin online ortamda gerçekleşmesi internetin yararları olarak karşımıza çıkmaktadır. Sıra bekleme gibi durumları ortadan kaldıran online sistem ile kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirilebilecek olan işlemler e-devlet sistemi üzerinden vatandaşlara sunulmaktadır. Her geçen zamanda yeni bir hizmet ağıyla vatandaşlara yenilik sunan sistemde bu defa din değişikliği yapabilme hizmeti eklenmiştir.
E-devlet kapısından din değişikliği yapabilmek için vatandaşın e-devlet şifresi bulunması gerekir. E-devlet şifresi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile giriş işlemi gerçekleşir. Ardından arama bölümüne “Nüfus Kaydındaki Din Bilgisi Değişikliği Başvurusu” yazılmalıdır. Günümüzde e-devlet şifresi olmayan vatandaş neredeyse kalmamıştır. Fakat biz yine de bilgilendirelim e-devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL karşılığından alınabilmek unutulmuş e-devlet şifreleri de yine PTT şubelerinden 4 TL ücret ile alınabilmektedir. Giriş başarılı bir şekilde yapıldıktan sonra din değişikliği sayfasına gidilir. Yalnız belirtmeliyiz ki e-devletin sunduğu hizmetlerde nadiren Mobil İmza ve Elektronik İmza istenmektedir. Mobil imzası ya da elektronik imzası olan vatandaşlar kısa bir süre içerisinde din değişikliği Nüfus Müdürlüklerine gitmeden yapabilmektedirler.
E-Devlet Din Değiştirme Nasıl Yapılır? 2021 E-Devlet Başvuru
E-devlet din değişikliği gündeme geldiğinden beri vatandaşlar e-devlet din değiştirmek ekşi sözlük üzerinden konu hakkında birden fazla yorumlarda bulundu. E-devlet üzerinden gerçekleşen din değiştirme konusunda hangi dinlerin var olduğu sorusunda ateizmin din olarak seçilip seçilemeyeceği konusu da tartışıldı. Bilindiği üzere ateizm bir din değildir. Diğer dinler seçilip sistem üzerinden değiştirilebiliyor.
İmzası bulunan kişilerin ekranına bir form gelecek ve bu forma güncel ve doğru bilgiler girilerek kişiler tarafından onaylanacaktır. Kısa bir süre ardından din değişikliği bilgisi sistem tarafından güncellenecektir.
E-devlet üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün sunduğu hizmetler;
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün hizmeti olarak online ortamda e-devlet üzerinden sunulan din değişikliği hizmeti için e-devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra tamamen güvenlik amaçlı Mobil İmza ya da Elektronik İmza ile de giriş yapılması istenmektedir. E-imza / Elektronik imza nasıl oluşturulur diyorsanız aşağıyı incelemelisiniz.
Vatandaşların soyadı değişikliği başvuruları da din değişikliği başvuruları gibi e-devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. E-devlet soyadı değişikliği hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Elektronik imza alabilmek için yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılara (ESHS) başvuruda bulunulması gerekmektedir. Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına web sitesi üzerinden ulaşılabilirsiniz. Elektronik imza için kişinin kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Bu kimlik kontrolü ise adreste kurulum hizmetiyle birlikte yapılabilmektedir. Ayrıca kimlik kontrolleri noter aracılığıyla da gerçekleşebilmektedir. Kurumsal e-imza başvuruları için de başvuru sözleşmesiyle kimlik kontrolü sağlanmaktadır. Son olarak da hizmet sağlayıcının adresine gidilerek kimlik kontrol sağlanabilmektedir. Kişinin başvurusunda Türkiye Cumhuriyeti yazılı kimlik kartı fotokopisi ve noterde imzalanacak Nitelikli Elektronik Sertifikası (NES) Kullanıcı Taahhütnamesi elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarına gönderilmelidir. Nitelikli elektronik sertifika (NES), 3 yıla kadar geçerliliğini korumaktadır. Peki e-imza nerelerde kullanılır derseniz? 👇
Kısacası ıslak imza gerektiren tüm uygulamalarda elektronik imza (e-imza) kullanılabilmektedir.