İçindekiler
Polis Akademisi tarafından yapılacak olan bekçi alımları ile alakalı araştırma yapan adayların merak ettiği sorular olan Bekçi olma şartları 2021, 2021 bekçi alımı, Bekçi olma şartları bayan, Bekçi nasıl Olunur, Bekçilik sınavı ne zaman, Bekçilik başvurusu nasıl yapılır, Bekçi Nasıl Olunur bayan, bekçi olmak için nereye başvurulur, bekçilik olma şartları bayan ve erkek kriterleri boy, kilo yaş şartları nelerdir, bekçi maaşı 2020 yılında ne kadar oldu, bekçi başvuru formu, 2021 yılından bekçi alımı olacak mı, bekçi nasıl olunur, pa.edu.tr bekçi başvuru e devlet 2020, EGM başvuru 2020, Polis Akademisi bekçi alımı, 2020 bekçi alımı başvuru tarihi, Bekçi çalışma saatleri, Bekçi nasıl olunur, bekçi nasıl olunur 2021, Bekçi olmak için nereye başvurulur, Bekçi maaşı, Bekçi olma şartları 2021, 2021 bekçi alımı, Bekçi Nasıl Olunur kadın, Bekçi olmak için hangi sınava girilir gibi tüm merak edilenler içeriğimizde yer almaktadır
Çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapacak bekçilerin, bekçilerde aranan şartlar, çarşı ve mahalle bekçilerinin atama ve adaylık süreçleri, görev ve yetkileri ile çalışmalarına ilişkin usul ve esasların düzenlendiği karar 18 Haziran tarihinde Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu kapsamında 2021 yılında bekçi olma şartları yazımızın devamında yer almaktadır.
e-Devlet üzerinden bekçilik başvuru yapmak isteyen kişiler Bekçilik Başvurusu E-Devlet 2021 Pa.edu.tr Bekçi Alımı başlıklı yazımızdan detaylı bilgi alabilirler.
Bekçi alımları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bilindiği gibi 2020 1. dönem bekçi alımı başvuruları 19 Eylül 2020 tarihinde alınmıştı. İstanbul’a yapılacak olan 400 bekçi alımı için bekleyiş devam ederken adaylar sınav hazırlıklarına başladılar. Başvuruların bitmesine az bir zaman kala halen daha başvuru işlemlerini gerçekleştirmeyen bekçi adayları için Emniyet Genel Müdürlüğünden uyarı geldi. Bahse konu olan başvurular için vatandaşlar bekçi alımı başvuruları ne zaman bitiyor? araştırmaya başladılar.
Bekçi alımı başvuruları, 19 Eylül 2020 – 02 Ekim 2020 tarihleri arasında https://pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yaparak gerekli bilgileri doldurması halinde yapılacaktır. Bekçi alıma ilişkin sınav takvimi ise Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden ilan edilecektir. E-devlet üzerinden başvuru yapmak için tıklayınız.
Başvuru Ücreti Nereye Yatırılacak?
Online olarak ön başvuru yapacak bekçi adayları sınav başvuru ücretlerini 19 Eylül 2020 saat 09:00’dan 02 Ekim 2020 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesaba yatıracaktır. Sınav başvuru ücreti ise 250 TL’dir. Yalnızca Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından başvuru ücretleri yatırılabilecektir.
Bu şartları taşımayan kişiler tespit edilir ise sınav başvuruları kabul edilmeyecektir.
Bekçilik başvurusu nasıl yapılır? Bekçilik ön başvurusu var mıdır? gibi sorular son zamanlarda bekçi aday adayı olacak kişiler tarafından araştırılmaya devam etmektedir. Bekçi olmak için başvurular iki türden yapılabilmektedir. Birinci yöntem olarak bekçilik başvurusu e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuruların nereye ve nasıl yapılacağını hakkında detaylı bir şekilde incelersek;
İnternet Üzerinden Başvuru 1. Yöntem: Bekçilik görevinin yapılacağı il başvuru sırasında aday tarafından seçilmektedir. Birinci başvuru yöntemi olarak karşımıza çıkan internet üzerinden müracaatta, kişi e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Bekçilik başvurusu e-devlet üzerinden yapabilmek için tıklayınız.
Bireysel Başvuru 2. Yöntem: Bireysel başvuru için belirlenen tarih aralığı Polis Akademisinin resmi internet sayfası üzerinden vatandaşlara duyuruluyor. Ön başvuruyu tamamlayan kişiler, ön sağlık kontrolleri için başvuru merkezlerine belirlenen mesai saatleri arasında başvuruda bulunabilmektedir. Belirtilen tarihler dışındaki kişisel başvurular reddedilmektedir. Fiziki başvuru sırasında merkezlere hiçbir elektronik eşyada alınmamaktadır.
Bekçi Nasıl Olunur 2021 Maaş ve Şartları Nelerdir
Bekçilerin aylık maaşları en çok merak edilen konulardan biridir. Bekçi olabilmek için gerekli şartlar arasında lise ve dengi okullardan mezun olunması gerektiğine değinmiştik. Bekçilerin maaşları da almış oldukları eğitime göre değişiklik göstermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak istihdam edecek olan bekçilerin 2021 yılı maaşları;
Bekçi maaşları şehirlere göre farklılık gösterebilmekte ve ek ödeme tutarları da maaşları etkilemektedir. Bekçiler çocukları ve eşleri için de ödenek alırlar. Ayriyeten bekçi maaşları enflasyon oranına göre değişmektedir.
Bayan bekçi alımları hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz yıl konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Bakanın açıklamalarına göre kadın bekçi alımı olmayacak. Fakat yapılan bu açıklama ilerleyen tarihler için kesin bir yanıt olmamakla birlikte şimdiye bakılırsa kadın bekçi alımı yapılıp yapılmayacağı bilinmemektedir. Bayan bekçi alımları gerçekleşirse istenen şartlar ise aşağıda sıralanmıştır:
Bayan Bekçi Olma Şartları 2021 detaylı bilgi için tıklayınız.
Bekçilik hakkında sorulan sorular arasında bekçilik sınavının ne zaman yapılacağı merakla takip ediliyor. Bekçilik sınavı 3 aşamalı olarak yapılıyor. Bu 3 aşama ise yazılı, sözlü ve fiziki yeterliliktir. Sınav tarihi açıklandığı takdirde sizlere bilgi vereceğiz.
Yazılı Sınav: Adaylar öncelikle yazılı sınava tabi tutulmaktadır. Yazılı sınavda sorulacak olan sorular;
100 puan üzerinden değerlendirilen bu yazılı sınavda başarı ile geçmek için en az 50 puan alınması gerekmektedir. Ayrıca Bakanlık gerekli gördüğü zamanlarda bu puanlarda değişiklik yapma hakkına sahip olmaktadır.
Fiziki Yeterlilik: İkinci aşama olarak karşımıza çıkan fiziki yeterlilik sınavında adayların kabiliyetleri ve fiziki durumları incelenerek eleme yapılması üzerine gerçekleşir. Gerekli incelemeler sonucunda 60 puan alan adaylar bu aşamadan da geçmiş olmaktadır. Yazılı sınavdan başarılı bir şekilde geçen adaylar bu sınavda başarısız olur ise bekçilik sınavlarından elenmiş olacaktır.
Sözlü Sınav: Üçüncü ve son aşama ise sözlü sınavdır. Adaylar bu aşamada kendini ifade edilme yeteneği ve öz güven üzerinden not alacaktır. Aday bu süreçte genel kültür konularını içerek kartlar arasından seçim yaparak o konudaki fikirlerini açıklayacak ve verilen süre zarfında kısa bir sunum yapılması istenmektedir. Sözlü sınavda toplamda 5 kategori bulunmaktadır. Bu kategoriler;
Her bir kategori 20 puan olmaktadır. Bu kategoriler dikkate alınarak adayın sınavdan başarılı bir şekilde sonuç alması için en az 70 puan alması gerekmektedir.
Aday bu üç sınavı geçtikten sonra almış oldukları puanlar üzerinden hesap yapılmaktadır. Yazılı ve fiziki puanın yüzde 25’i, sözlü sınavın ise yüzde 50′ sinin ortalaması alınarak hesap edilecektir. Bu puan hesaplandıktan sonra sınavı kazananların isimlerini liste olarak adaylara duyurulacaktır. Adı listede yer alan adaylar üzerinden arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması yapılmaktadır Bu son aşamayı da başarıyla geçen bekçi adaylarından sağlık kurulu raporu istenmektedir.
Bekçi alımı 2021 başvuru formu için binlerce vatandaş Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan ilanı merakla beklemekte. İstanbul ili özelinde yapılacak olan toplamda 400 bekçi alımının hangi semtlere kaç kişinin alınacağının ilanıyla beraber öğrenebilecek. Polis Akademisi Başkanlığı, bekçi alımı başvuru formu için duyuru yaptığı sırada mülakat ve sınav tarihleri hakkında bilgiye de yer verecektir.
ÖNEMLİ NOT: Çarşı ve mahalle bekçi alımları için duyuruları yalnızca https://www.egm.gov.tr/duyurular adresi üzerinden yapılmaktadır.
Bekçilerin kaç saat çalıştığı ve mesaileri bekçi adayları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı görev yapan bekçiler genel itibariyle akşam 19.00, sabah 07.00 aralığında çalışmaktadır. Haftalık 40 saat olan çalışma saatleri bekçilerin günlük çalışma saatleri, güneşin batışı saatinden doğuşu saatine kadar olan saatler arasını kapsayacak şekilde düzenlenmektedir. Özetle bekçilerin çalışma saatlerini Emniyet tarafından belirlendiği bilinmektedir. Haftalık 40 saat üzerinde çalışan bekçilerin mesai saatleri ise;
Bu mesai saatleri resmi değil, tahminidir.
Bekçi Çalışma Saatleri 2021
Yukarıda yer alan mesai saatleri herkes tarafından bilinen bekçilerin mesai ve çalışma saatleri olmaktadır. Belirtilen bu saatlere göre bekçiler, günde 12, haftada ise 84 saat çalışmaktadır. Fakat bekçilerin çalışma saatleri Emniyet Müdürlükleri tarafından belirlenmektedir.